<u>Tree Lab Module – timing example</u>

There are three Tree Lab rotations in the morning

- For each of the rotations, the students will split into two main groups
 - o Tree boring and clinometer
 - o Tree ID
- Clinometer and tree boring will teach 10 minute sessions, 4 times each rotation (12 times for the day)
- Tree ID will teach for 20 minutes, 2 times each rotation (6 times for the day)

1st rotation 9:15-9:55 (40min)

```
9:15-9:25 (10min) Clinometer (Group 1)-2 students // Tree bore (Group 4)-2 students 9:25-9:35 (10min) Clinometer (Group 4)-2 students // Tree bore (Group 1)-2 students 9:15-9:35 (20min) Tree ID- 4 students (Groups 7, 10, 13)
```

9:35-9:45(10min) Clinometer (Group 7)-2 students//Tree Bore (Group 10, 13)-4 students 9:45-9:55(10min) Clinometer (Group 10, 13)-4 students//Tree Bore (Group 7)-2 students 9:35-9:55(20min) Tree ID-6 students (Group 1, 4)

2nd rotation 10:00-10:40 (40min)

```
10:00-10:10 (10min) Clinometer (Group 2)-2 students//Tree Bore (Group 5) -2 students 10:10-10:20(10min) Clinometer (Group 5)-2 students//Tree Bore (Group 2)-2 students 10:00-10:20 (20min) Tree ID- 6 students (Group 8, 11, 14)
```

10:20-10:30 (10min) Clinometer (Group 8) 2 students//Tree Bore (Group 11, 14) 4 students 10:30-10:40(10min) Clinometer (Group 11, 14) 4 students//Tree Bore (Group 8) 2 students 10:20-10:40 (20 min) Tree ID- 4 students (Group 2, 5)

3rd rotation 10:40-11:20 (40min)

10:40-10:50 (10min) Clinometer (Group 3, 6) 3 students//Tree Bore (Group 9) 2 students 10:50-11:00 (10min) Clinometer (Group 9) 2 students//Tree Bore (Group 3, 6) 3 students 10:40-11:00 (20min) Tree ID-2 students (Group 12, 15)

11:00-11:10 (10min) Clinometer (Group 12) 2 students// Tree Bore (Group 15) 2 students 11:10-11:20 (10min) Clinometer (Group 15) 2 students//Tree Bore (Group 12) 2 students 11:00-11:20 (20min) Tree ID-5 students (Group 3, 6, 9)

11:20-11:30 (10min) All student Wrap up with Faculty in Patio area